Espai Puntal - Menjar local i de temporada








Hi ha una millor manera de comprar menjar a petits productors a Barcelona.


Vols saber com?






↓↓↓



EL PROBLEMA

Els petits productors es troben amb problemes a l'hora de fer arribar els seus productes a Barcelona: tràfic, temps perdut, multes, marges ajustats...

Aquests problemes afecten directament la ciutadania fent la convivència a Barcelona cada vegada més complicada. Cada proveïdor especialitzat distribueix el seu producte al voltant de Barcelona.
Les grans empreses de distribució, a causa de la seva escala, absorbeixen millor aquestes barreres. Aquesta facilitat fa que molts restaurants acabin escollint-les malgrat el seu impacte ambiental.


 I si poguéssim combinar el millor de la petita producció amb els avantatges de la gran distribució? 





UNA SOLUCIÓ



Unir esforços: petita producció, restauració i l’administració pública mancomunant serveis de compra col·lectiva i logística sostenible.




Un model que combina la infraestructura física i digital en favor de l'alimentació local i sostenible governada de manera democràtica.



Una xarxa de centres de consolidació de càrregues articulada mitjançant una plataforma digital que permeti la compra agrupada i la gestió logística més eficient i sostenible.


Les cooperatives de plataforma són un mecanisme de governança que permet gestionar recursos productius i de consum de manera efectiva i sostenible.




LES AVANTATGES

PETITS/ES PRODUCTORS/ES LOCALS

 Augment vendes
 Preus pactats
 Estabilitat compromisos de compra
 Reducció costos combustible
 Més temps per dedicar-ho a la producció


RESTAURACIÓ



 Fiabilitat
 Preus competitius productes
 Accés a nous proveïdors


ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES


 Reducció tràfic
 Reducció emissions
 Promoció economia local
 Regeneració territorial



QUE PUC FER?

Decarrega el informe final del projecte amb totes les conclusions i aprenentages:

Descarrega l'informe
Posa’t en contacte.
Fem que aixó passi.

info@espaipuntal.com